Szerkezet Tervezés – Axisvm <> Archicad

Forradalmi újdonság: az Archicad24 meghozta a szerkezet tervezés magas szintű lehetőségét és az együttműködést az AxisVM programmal.

Építészek és statikusok olyan együttműködést alakíthatnak ki, ami eddig nem volt. Úttörő módon, magas színvonalon, időt és költséget csökkentve, de a tervezés hatékonyságát nagymértékben növelve, fejleszti az épület tervezését, a digitális hatékonyságot.

Építész és statikus együtt alakítja ki a statikai vázat Archicad-ben, azt átadják az analitikának (az AxisVM-nek) és az ott megkapott eredmények kiértékelése után a statikus (az építésszel itt is együttműködve) véglegesítheti a szerkezet statikai vázát.

Olyan BIM munkafolyamatot kínál, ami megfelel a vonatkozó BIM szabványoknak.

Ennek segítségével a tervezési folyamatból kihagyható a szerkezet újra rajzolása az AxisVM-ben, és/vagy az eddigiekhez képest a legpontosabb adatátvétel jön létre.

Három filmben mutatjuk be ezt a lehetőséget.

1. film: Archicad építészeti modellből statikai váz generálása.
Építészeti elemek beállítása, hogy alkalmasak legyenek végeselemes számításra. Teherhordó mag, támaszok, kapcsolati elemek beállítása.

2. film: még mindig Archicad-ben (és egy kicsit már az AxisVM-ben is): szabályrendszer megalkotása

 

3. film: Archicad és AxisVM-ben vegyesen: Export-Import AxisVM-be.
Változások kezelése az oda-vissza kommunikáció során.


Az Archicad a fentieken kívül még elegáns megoldást nyújt a BIMcloud funkciójával, hogy a tervek távoli helyen, a felhőben létezzenek. Itt a tervek megoszthatóak, fejleszthetőek és visszatölthetőek.

Részletek itt:

BIMcloud