A BIMcloud-ról

 

A BIMcloud (korábbi nevén BIMserver) mára három féle kiépítésben érhető el.

A csapatmunka (csoportmunka-teamwork-özés) kiszolgálását biztosítja. Önálló számítógép kell hozzá, ami csak ezt a munkát végzi (kivéve BIMcloud as a Service).

Biztonságos, valós idejű együttműködést biztosít a terven dolgozó csapattagok között. Ez független a terv méretétől és összetettségétől, az irodák helyszínétől, vagy az internetkapcsolat sebességétől. Nyilvános és privát felhőkonfigurációkban is elérhető a szabványos hardvereken – a kisebb irodák is valós időben élvezhetik a megosztott tervekhez történő gyors, hatékony és biztonságos hozzáférést.

Biztonságos: Pillanatok alatt felállítható rendszer! Semmilyen speciális IT tudásra, vagy hardverre nincs szükség a rendszer telepítéséhez. A BIMcloud többszintű biztonsági mentésekkel és megelőző figyelő és figyelmeztető rendszerrel biztosítja az adatok biztonságát. És ez a biztonság az internetes munka esetén is garantált.

A 3 féle BIMcloud, a funkciók összehasonlítása:

BIMcloud Basic

BIMcloud

BIMcloud as a Service

Alap csapatmunka: együttműködés a tervezési projekteken az Archicad segítségével

+

+

+

Delta-technológia: csak a változások megosztása a hálózaton + + +
Projekten belüli kommunikáció: konkrét kérdések egyeztetése a projekten belül. + + +
Konfigurálható hozzáférések: projektenként testre szabott egyéni hozzáférések + + +
Haladó csapatmunka: foglalási asszisztens, intelligens projektkönyvtárak + +
BIMx PRO licenc és kommunikáció: BIMx PRO funkciók integrált üzenetküldéssel valamennyi projekt esetében + +
Haladó hozzáférés-konfiguráció: hierarchikus hozzáférés-konfiguráció örökölt beállításokkal + +
Felhasználói könyvtár integráció: irodai felhasználói könyvtár csatlakoztatása + +
Többoldali optimizáció a BIMcloud Delta Cache segítségével: távoli csapatmunka felgyorsítása a sávszélesség megtakarításával + +
Nincs előzetes beruházás: projektfüggő használat +
Zero IT: a rendszert a GRAPHISOFT kezeli – nincs szükség extra IT eszközökre. +

Az árak:

BIMcloud Basic: ingyenes. Az Archicad program része.

BIMcloud: 60.000 Ft+ÁFA/fő/év.

BIMcloud as a Service: /fő/hó, vagy /fő/év.

Összefoglalva:

BIMCloud Basic: céges csapatmunkához. Az ARCHICAD telepítőcsomag részeként biztosított (tehát külön költséggel nem járó) BIMcloud Basic minden olyan alapvető szerverfunkciót tartalmaz, amely a gördülékeny csapatmunkához szükséges. Az egyszerű telepítés és beállítás után rendelkezésre álló BIMcloud Basic szerver már egy hagyományos asztali gépen is jól működik, képes kiszolgálni egy kisebb iroda alapvető csapatmunka igényeit, nem csak az irodán belüli hálózaton, de az interneten keresztül (VPN szükséges) is. Az állandó elérhetőség biztosítására javasolt egy szerver (funkciójú) gépre telepíteni.

BIMCloud: Párhuzamos projektek munkacsoportjainak. A BIMcloud elsősorban a nagyobb irodák, nagyobb számú projektjeinek integrált kiszolgálását támogatja. A Basic megoldáshoz képest ez a platform már több BIMcloud szerver közös üzemeltetését, felügyeletét támogatja, előnye a nagyobb számú résztvevő és a nagyobb számú projekt megfelelő kezeléséhez szükséges számos szervezési funkció lehetősége. Ennek része a BIMx pro szolgáltatás, az akár mobil eszközökön is elérhető BIMx nézegető integrálása a tervezési folyamatba, amelyen keresztül az intuitív 2D és 3D tartalmakhoz megjegyzések fűzhetőek, amelyek automatikusan a tervfeldolgozás részévé válnak, és a modell, illetve a tervdokumentáció megfelelő részén megjelennek utána az ARCHICAD-ben is.

A BIMcloud saját hardverre telepítendő, a hardverháttér biztosítása, üzemeltetése a felhasználó feladata, azonban a telepítéshez a Basic-nél kicsit nagyobb informatikai tudás szükséges.

BIMcloud as a Service: határokon és szakágakon átívelő platform. A legmagasabb szintű megoldás a BIMcloud-as-a-Service (BIMcloud aaS) szolgáltatás.

Ez a tökéletes felhő alapú megoldás, ahol minden funkciót a GRAPHISOFT biztosít. A felhasználók egy egyszerű regisztráció és gyors webes beállítás után azonnal hozzáférnek a tökéletes BIMcloud szerverhez, részükről semmilyen hardver beszerzés vagy informatikai kompetencia nem szükséges. A GRAPHISOFT távoli elérésen keresztül biztosítja a felhőben tárolt tervekhez való korlátlan párhuzamos hozzáférést akár társtervezők, szakági résztvevők vagy más építőipari szereplők számára. Ez a világon jelenleg elérhető legmagasabb szintű közös együttműködést, csapatmunkát és információmegosztást támogató platform megoldás, amelyet a magyarországi központú GRAPHISOFT budapesti innovációs központjában fejlesztettek ki, amelyet egyaránt használnak hazai, és a legnagyobb nemzetközi építőipari szereplők.