Artlantis

Az Artlantis

Az építészeti digitális képalkotás úttörője, amit közel 100.000 építész, belsőépítész, várostervező, tájépítésze, kiállítás-szervező, kiállító, stb. használ több mint 110 országban.

Az Artlantis egy nagyon gyors, önálló CPU alapú renderelő alkalmazás, amit kifejezetten építészek és tervezők részére fejlesztenek.

Az Artlantis egy hatékony alkalmazásban egyesíti a már bevált és kedvelt Artlantis Render és Artlantis Studio összes funkcióját, és a bemutató módok teljes skáláját kínálja, nagyon magas minőségben és rekordidővel!:

  • perspektívák és párhuzamos nézetek;
  • fotorealisztikus képek;
  • VR panorámák;
  • VR-objektumok;
  • és animációk.

Különböző témájú anyaggyűjtemények, parametrikus textúrák és 3D objektumok érhetők el. Az Artlantis Media segítségével (gyorsan és egyszerűen elérhető), élethű jeleneteket tudnak szimulálni valósághű környezetben.

Próbaverzió elérhető az Artlantis hivatalos oldaláról.

Együttműködés nem csak az ARCHICAD-del

Az ARCHICAD közvetlenül exportálja a modellt az Artlantis fájlformátumában dedikált plugin-eken keresztül. Exportáláskor átadja a geometrián túl a textúrákat, a kamerákat, a nap beállításait, a fényforrásokat és a fóliastruktúrát. A plugin lehetőséget kínál arra, hogy a megváltozott modellel frissítse, ill. kiegészítse az Artlantis fájlt, és átvegye a beállításokat egy előző modellből – így a változások hatékonyan kezelhetők.

Az Artlantis kompatibilis a jelenleg piacon lévő összes 3D modellezővel. Az ARCHICAD, a Rhinoceros, a Vectorworks, az Autodesk Revit, a SketchUp és az Arc + specifikus bővítményei lehetővé teszik az Artlantisba történő exportot. Ismeri a DXF, DWG, OBJ, FBX és 3DS formátumokat.

 

Az Artlantis export plugin telepítése alapértelmezés szerinti az ARCHICAD-ben. A különbözü programokhoz alkalmazható pluginek itt találhatók.

Felhasználói felület

Rendkívül tiszta és ergonómikus felület. Könnyű tanulni és használni. A valós idejű előnézeti ablak lehetővé teszi az egyes beállítások eredményeinek megtekintését. A közelében mindig a szükséges eszközök találhatók.

2D-nézet

A 3D-s előnézeten kívül az Artlantis 2019 rendelkezik 2D-s ablakkal is a kamerák, vagy szekvenciák szerkesztéséhez, így könnyebbé válik az útvonalak, vagy panorámák létrehozása.

Nézőpont könyvjelzők

Az Artlantis 2019 lehetővé teszi, hogy több nézőpontot, mind perspektíva – mind párhuzamos vetítést elmentsen, és bármikor szerkeszthesse azokat.

Képeslapok (Postcards)

Minden felület-beállítás (shaders) testreszabott beállításai elmenthetők későbbi felhasználásra. Minden egyes jelenetet képeslapként menteni lehet egy könyvtárba. Bármely anyagbeállítás újra felhasználható egy egyszerű ráhúzással a módosítandó felületre.

Artlantis Postcards – Demo from Abvent on Vimeo.

Globális megvilágítás (Global illumination)

Az Artlantis segítségével könnyű létrehozni egy épület fény tanulmányait a földrajzi tájolás és elhelyezkedés, valamint a kiválasztott dátum alapján. A sugárzási számítások alapján az Artlantis nagyon pontosan értékeli a fényenergiát és a megjelenített képek reálisak lesznek.

Twinlinker: virtuális látogatások

Az Artlantis új “csapattársa”, a Twinlinker lehetővé teszi a projektek virtuális bejárásainak létrehozását és online megosztását. A Twinmotion 2019-hez hasonlóan, az Artlantis 2019 is exportálja a képeket és panorámákat a Twinlinker-be, majd összekapcsolja őket, hogy azonnal virtuális látogatásokat hozzon létre. Ez megosztható E-mailben, a közösségi médiában vagy a webhelyén.

További jellemzők és újdonságok:

Lenyűgöző képek: Artlantis saját beépített fizikai motort foglal magában. A hangsúly a fizikai rendering-nél a minőségen, a pontosságon, a textúrák valósághűségén, valamint az erőforrás takarékosságon van.

Fehéregyensúly: “White Balance” lehetővé teszi, hogy a helyszín leképezését összehangolja a környezeti fényhatásokkal. Egyszerűen állítsa ezt az új paramétert automatikus szín módba, vagy jelöljön ki egy hivatkozási színt, amelyhez mint a “fehér” referenciához hangolja a program az egész 3D-s jelenetet.

Elsősorban a sarkoknál és tagolt apróbb részleteket tartalmazó részeken, virtuális árnyékok segítik a természetes fény hatását kelteni. Ez nagyobb mélységet és érzékenyebb átmeneteket tesz lehetővé bel- és kültéri jeleneteknél egyaránt.

A számítás során fehér modell rendering minden felületet fehérré tesz, kivéve azokat, amelyek átlátszók. A fények megtartják a kifinomult, a színes környezetből eredő tulajdonságaikat. Az épület tömegét karakteresen mutató letisztult látvány az eredmény.

Az Artlantis média katalógusa gazdag 3D-s objektumokban. A médiacsomag az integrált Media Store-on keresztül igény szerint bővíthető.

Az Artlantis két megvilágítási módot kínál:

Automatikus és ISO / expozíciós idő alapján történő beállítás.

A program a fényforrások, a neon használt energiájának, az ég és a nap megvilágításának erejét a jelenethez automatikusan beállítja.

Mesterséges fényeknél könnyű elhelyezni és beállítani a színt, intenzitást vagy mennyiséget. Importálhatja az egyéni és a lámpagyártók IES profiljait. Heliodonok a környezeti világítás, az idő, a dátum és a hely beállításától függően borítják fénybe a jelenetet. Neon shaderek a fénykibocsátó felületeket szimulálja.

Artlantis teljes mértékben kompatibilis a HDRI fájlokkal, a hátteret és a globális megvilágítást is ezek alapján képezi le. A “enhanced sky” funkció a motor beállításai között a képek fotó-realisztikus beállításainak lehetőségét adja.

Shaderek

Gyors és egyszerű használatot tesz lehetővé. Egyszerű „drag & drop” módszerrel a katalógusból az előnézetben a kívánt felületre húzhatja, így a felületeket a kívánt textúra minden tulajdonságával elláthatja.

Textúrák beillesztése

Használja saját textúráit anyagként. Alkalmazza a saját képeit egy egyszerű „húzással” a katalógusból. Ezután ismételje meg őket vízszintesen és / vagy függőlegesen, hogy lefedje a kiválasztott felületet.

Az Artlantis 2019 egyedülálló jellemzője, ez az alapvető eszköz. Lehetővé teszi, hogy az építési projektet a jövőbeni helyszínbe illesztve jelenítse meg.

Az egyszerűbb és könnyebb használat érdekében a helyszínbe illesztés helyzetének kiszámítási módja újra lett tervezve. Lépésről lépésre történő beállítások végig vezetik Önt a folyamaton. Az eredmények azonnal megjelennek az előnézeti ablakban.

Artlantis 2019 új shadereket tartalmaz, amelyek a 3D-s fű hatásával növelik a jelenet realitását.

Az Artlantis új eszközt kínál, amely lehetővé teszi, hogy előre meghatározott területet töltsön ki 3D növényzettel.

Ez a forradalmian új eszköz lehetővé teszi a további képfeldolgozás kiváltását.

Egy kattintás a referenciasíkon az előnézeti ablakban és beállíthatja a pozícióját és orientációját vetített lézerfénynek, amelyhez tárgyakat vagy textúrákat illeszthet.