A licence hordozhatósága

  • Ha szóló, azaz egy licencet tartalmazó hardver kulcsa van – kézzel fogható ezüst usb eszköz – akkor szabadon magával viheti és amelyik géphez csatlakoztatja azon használhatja az ARCHICAD-et.
  • Ha szóló szoftveres kulcsa van bármelyik gépre letöltheti a “Gs License Manager Tool” vagy az ARCHICAD erre szolgáló a Súgó menüben található parancsával. Figyeljen rá, hogy ezt megelőzően azon a gépen amelyiken korábban használta fel kell töltenie a License Pool-ba.
  • Ha több licencet tartalmazó hálózati – NET – kulcsuk van és ehhez szeretnének kapcsolódni további beállításokra lesz szükség:
    A jellemző használat az, hogy az irodában egy erre kijelölt CodeMeter licenc szerver gép a helyi hálózatot használva osztja ki a licenceket. Természetesen lehetőség van a licenc szerver távolról való elérésére. Erre az alábbi különböző szintű IT – szoftver és hálózati – ismereteteket igénylő  lehetőségek adottak:

VPN

Ez biztonságos és az ARCHICAD felhasználó szempontjából a leg barátságosabb megoldás. A megfelelően konfigurált VPN klienssel úgy kapcsolódhat virtuálisan az irodai hálózatba mintha a helyi hálózat része lenne. A nyilvánvaló előnyei mellett hátránya, hogy a VPN konfigurálása és adminisztrálása felkészült IT csapatot igényel.

Nyilvános hozzáférés a CodeMeter Szerverhez

Ez egy könnyű és egyszerű módszer a NET licencek megosztására az interneten keresztül. Miután a CodeMeter szerver hálózati “portja” port forwarding (port-továbbítás) útján megnyitható (az alapértelmezett CodeMeter kiszolgáló portszáma 22350), az ügyfélgépek az interneten keresztül elérhetik a szervert és licencet szerezhetnek. Ezen beállításnál végfelhasználóként csak a CodeMeter szerver IP-címét vagy tartománynevét kell megadnia a Server szerver keresési listáján.
Server Searrch List
Ebben a beállításban a CodeMeter Server nyilvános módon jelenik meg az interneten. Bárki, aki ismeri a kiszolgáló IP / domain nevét és a CodeMeter portot megszerezheti a licencet.
Ha korlátoznia kell a hozzáférést, akkor a CodeMeter WebAdmin „License Access Permissions” („Licenc-hozzáférési engedélyek”) funkcióját használhatja annak finomabb ellenőrzéséhez, hogy ki jogosult licencet használni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fentiekben leírt minden esetben kivéve, ha van Fix IP-cím, amelyet az internet szolgáltató nyújt, a nyilvános IP-címe folyamatosan változni fog. Egy népszerű megoldás a dinamikus DNS-szolgáltatók, például a No-IP, a FreeDNS (bail.org) és hasonlók alkalmazása. Ezekkel DNS névhez rendelhető és mindig feloldható marad a szerver címe.
Vegye figyelembe azt is, hogy ezek a megoldások megbízható – rövid késleltetéssel <latency> rendelkező – internetkapcsolatot igényelnek az ügyfélgép és a szerver között. A hálózati problémák időleges lassulásokat illetve  leállásokat okozhatnak az ARCHICAD használatában, mivel a kiszolgáló válaszára vár a műveletek végrehajtásához.

Licenc kölcsönzés (Borrowing)

Megbízható hálózati kapcsolat hiányában megoldás lehet a licenc kölcsönzés lehetősége. Ezt a lehetőséget be kell állítani a hálózati NET kulcsukon. Ez megrendelésük alapján történik meg, ilyen igény esetén keressen minket segítünk. További információ a licenc kölcsönzésről a Graphisoft oldalán.

 

Összefoglaló a Graphisoft oldalán:

Working From Home With GRAPHISOFT Teamwork

© Minden jog fenntartva | Archimage Plus Kft.