Kiegészítő program

Az új, fizikailag korrekt megjelenítő motor és a legendás egyszerűség, lehetővé teszi, hogy  páratlan szépségű és minőségű vizualizációt nyújtson a megszokott intuitív munkakörnyezetben.

Az Artlantis

Az Artlantis egy nagyon gyors, önálló renderelő alkalmazás amit kifejezetten építészek és tervezők részére fejlesztenek. Két fő változata van:

Az Artlantis Render-t azoknak tervezték, akik nagyon jó minőségű látványképeket igényelnek (építészek, belsőépítészek, várostervezők, tájépítészek, kiállítás-szervezők, kiállítók, stb) .

Az Artlantis Studio  ideális eszköz azok számára, akik szeretnének nagy felbontásban nem csak képeket, hanem iVisit 3D panorámákat, VR tárgyakat, és animációkat is készíteni. Az elismerten bevált és hatékony előnézet ablak technológia révén az Artlantis kedvelt az építészek, dizájnerek és várostervező szakemberek közt több mint 80 országban.

Különböző témájú anyag gyűjtemények, parametrikus textúrák és 3D objektumok érhetők el a CD-ken és online csatornákon. Speciálisan Artlantis számára iparági partnerek és független fejlesztők készítenek és terjesztenek az Artlantis Media segítségével gyorsan és egyszerűen elérhető médiákat melyekkel élethű jeleneteket tudnak szimulálni valósághű környezetben.

Próbaverzió elérhető az Artlantis hivatalos oldaláról.

Együttműködés az ARCHICAD-el

ArchiCAD közvetlenül exportálja a modellt az Artlantis fájlformátumában dedikált plug-ineken keresztül. Exportáláskor átadja a geometrián túl a textúrákat, a kamerákat, a nap beállításait, a fényforrásokat és a fóliastruktúrát. A plug-in lehetőséget kínál arra, hogy a megváltozott modellel frissítse ill. kiegészítse az Artlantis fájlt, és átvegye a beállításokat egy előző modellből – így a változások hatékonyan kezelhetők.

Az Artlantis export plug-in telepítése alapértelmezés szerinti az  ARCHICAD-ben. Az újabb plug-inek itt találhatók.

Lenyűgöző képek: Artlantis 6 most már saját beépített fizikai motort foglal magában. A hangsúly a fizikai rendering-nél a minőségen, a pontosságon, a textúrák valósághűségén, valamint az erőforrás takarékosságon van.

Fehéregyensúly: “White Balance” lehetővé teszi, hogy a helyszín leképezését összehangolja a környezeti fényhatásokkal. Egyszerűen állítsa ezt az új paramétert automatikus szín módba, vagy jelöljön ki egy hivatkozási színt, amelyhez mint a “fehér” referenciához hangolja a program az egész 3D-s jelenetet.

Előtte

Javított fehéregyensúllyal

 

Ez az új lehetőség az Artlantis-ban a környezeti takarásokat is figyelembe veszi.

Elsősorban a sarkoknál és tagolt apróbb részleteket tartalmazó részeken virtuális árnyékok segítik a természetes fény hatását kelteni. Ez nagyobb mélységet és érzékenyebb átmeneteket tesz lehetővé bel- és kültéri jeleneteknél egyaránt.

 

A számítás során fehér modell rendering minden felületet fehérré tesz, kivéve azokat amelyek átlátszók. A fények megtartják a kifinomult, a színes környezetből eredő tulajdonságaikat. Az épület tömegét karakteresen mutató letisztult látvány az eredmény.

Választhat számos előre beállított üzemmód közül (beltéri, kültéri, gyenge fény).

A különböző sebesség meghatározások (gyors, közepes, minőségi) segítik, hogy gyorsan beállítsa a kívánt egyensúlyt a sebesség és a minőség között!

 

Exponálás:
Az Artlantis két megvilágítási módot kínál:

Automatikus és ISO / expozíciós idő alapján történő beállítás.

A program a fényforrások, a neon használt energiájának, az ég és a nap megvilágításának erejét a jelenethez automatikusan beállítja

 

Alapértelmezésben az Artlantis 8 db  előre beállított IES fényforrás profilt kínál. Az Artlantis 6 most már lehetővé teszi, hogy a gyártó honlapjáról letöltött IES profilokat beolvassa . Ezek a fájlok szimulálják a fényforrás valós megvilágítását.

Nagyobb a rugalmasság: Az Artlantis 6 segítségével könnyedén módosíthatja a fényerőt, a színt, az irányt és s vetítési szöget.

Artlantis most már teljes mértékben kompatibilis a HDRI fájlokkal, a hátteret és a globális megvilágítást is ezek alapján képezi le.

A “enhanced sky” funkció a motor beállításai között a képek fotó-realisztikus beállításainak lehetőségét adja.

Ebben a verzióban teljesen megújított neon fények jelentős nyereséget hoznak a minőség és a számítási sebesség terén.

Az Artlantis 6 új és egyszerűbb beillesztési folyamatot kínál, valamint pontosabb számításokat.

Az XYZ tengelyeknek a 2D-s és az előnézeti ablakban való beillesztése után, a modell könnyen elhelyezhető a háttérképen.

Egy forradalmian új integrált eszköz lehetővé teszi kép elhelyezését az előtérben az átláthatóság hozzáadásával közvetlenül Artlantis-ban a látvány minőségének javítására.

Ez a forradalmian új eszköz lehetővé teszi a további képfeldolgozás kiváltását.

Egy kattintás a referenciasíkon az előnézeti ablakban és beállíthatja a pozícióját és orientációját vetített lézerfénynek amelyhez tárgyakat vagy textúrákat illeszthet.

Preview:
Az előnézeti kép interaktívan navigál a blokkok vagy a felszínek mutatásával. Automatikusan vagy előre beállított módon váltva az OpenGL megjelenítésre. Az OpenGL megjelenítés lehet színes, rejtett vonal, drótváz, vagy ezek kombinációja.

Display Filter:
A kijelzőn lévő szűrővel most gyorsan megtalálhatja az objektumokat anyagokat, a tárgyakat….

Keresés:
A még nagyobb termelékenység érdekében keresési mezők kerültek fel a listákhoz.

Media katalógus:
Az Artlantis Media Store-hoz egyetlen kattintással történik a hozzáférés.

Artlantis 6 lehetővé teszi hogy szabadon létrehozhatja saját mappáit. Új kiválasztási funkciók lehetővé teszik, hogy megtekinthesse a legutóbb használt médiákat, shadereket és tárgyakat. Hála a “vidd és dobd” eszköznek szabadon helyezheti el a médiákat projektbe.

KeyServer App:
Már automatikusan indul Mac-en és Windowson is.

Objektumok irányának megadása:
Ha létrehoz egy objektumot könnyen meghatározhatja az irányát.

Back-up: Rég várt változás:
Az Artlantis 6 automatikusan biztonsági mentést készít.

Vignetting:
Új vignettálási  effektus állítható be az utófeldolgozás során.