Az épületinformációs modellezés és az OPEN BIM példa nélküli koordinációt tesz lehetővé a különböző 3D modellnézetek között, valamint a szakági BIM modellek koordinálásában. Többféle nemzetközi IFC szabvány támogatása biztosítja, hogy az ArchiCAD IFC megoldása globálisan használható. A modell-alapú verziókövetés – ami az egyik legjobb módja a mérnökök kommunikációjának – lehetővé teszi az építészek számára az IFC modellek összehasonlítását, és csak a módosítások importálását. A Publikálóban az IFC modellek változatos tartalommal exportálhatók egyetlen kattintással a különböző szakágak (például a teherhordó szerkezet a statikus, a teljes modell az épületgépész) számára. A kétirányú DXF/DWG adatcsere tovább segíti
a szakági együttműködést. Ezen átfogó képességek kombinációja teszi az ArchiCADet kiemelkedően hatékony koordinációs eszközzé.

Híd a kontinensek között: Online BIM együttműködés határok nélkül

Az épületinformációs modellezés (BIM) és az Open BIM mozgalom soha nem látott lehetőségeket teremtettek az építészek és mérnökök közötti együttműködésre.

Intelligens, modell-alapú munkafolyamatokkal a társtervezők közötti koordinációs hibák száma gyakorlatilag nullára csökkenthető. Az ArchiCAD az iparágban elsőként világszerte kínál nyitott, modell-alapú együttműködést vezető mérnöki megoldásokkal.